Darčeky celoročne, nielen na Vianoce: podľa čoho vybrať tie správne?

13.11.2020 14:38:40 |
www.vyrobsitricko.sk | Počet zobrazení: 2411x

Síce darmi sa zaoberáme najviac práve pred Vianocami, väčšina ľudí sa obdaruváva celý rok. Či už pri udalostiach ako sú narodeniny, meniny, Valentín, výročie.
Najradšej kupujeme darčeky samozrejme svojim blízkym. Či  už je to manželka priateľ, kamarát/ka, sestra mama dcéra. Ako ale zistíme či je darček pre adresáta vhodný a bude sa mu páčiť?

Ako vybrať ideálny darček?

Tak aký je darček vhodný pre ženu a aký pre muža vie rozlíšiť snáď každý z nás. Poväčšine pri nákupoch je veľmi potrebné rozlišovať pohlavie, no nie je to jediné čím sa riadime, to by bolo priľahké. Samozrejme je viac bodov na ktoré je vhodné sa zamerať a my sme sa rozhodli poukázať na pár z nich.
Pozerajme na ich hobby
Prispôsobiť sa koníčkom toho, koho chceme  obdarovať nemusí byť vždy ľahké, ale je tam najväčšia šanca že budeme úspešní a môžeme si byť takmer istí, že náš dar bude použitý.
Načúvajme
Počúvaním ľudí si veľmi pomáhame. Predsa len, každý z nás hovorí občas nepriamo, inokedy zas veľmi priamo, o veciach po ktorých túžime. Nie vždy to musia byť len hmotné veci. Častejšie sú to zážitky, nesplnené sny, alebo túžby z detstva. Pokiaľ to chceme pre partnera, je veľmi praktické pripraviť prekvapenie tak, aby si s nami daný zážitok vždy spojil.
Handmade
Vlastnoručné výrobky, sú veľmi originálne darčeky pre každého a zároveň je to to  najosobnejšie čo môžeme komukoľvek darovať. Ak sme dostatočne odhodlaní a esteticky zdatní, táto voľba je viac ako vyhovujúca. S určitosťou vložíme do toho veľký kus seba, svojej námahy, svojho času. A čas je jedna z najvzácnejších vecí v tejto uponáhľanej dobe. Hlavne pokiaľ si čokoľvek vyrábame my, nie sme limitovaný predajcom a vytvoríme všetko podľa našich predstáv, alebo teda predstáv osoby ktorej by sme to chceli darovať.
Klaďme dôraz na spomienky
Kto z nás nerád spomína na pekné chvíle ? Myslím že takí sa nenájde. Preto taká fotokniha, alebo spomienková kniha. Je len na nás ktoré chvíle do knihy zvečníme. A často sa táto fotokniha kombinuje napríklad, nie je nezmyselné to spojiť  prípadne s rodinným fotením, alebo teda romantickým fotením. Samozrejme to záleží od toho, komu to chceme dať ako dar.
Praktické nie je nikdy zlé
A v neposlednom rade praktickosť je veľmi vďačná. To sa ale už aj menej spája s prekvapením, pretože poväčšine pokiaľ chceme kúpiť niečo čo sa plnohodnotne využije, alebo je to niečo potrebné, musíme sa o tom oboznámiť s potencionálnym adresátom. Ako inak by sme sa dozvedeli,že našemu otcovi treba nové dioptrické okuliare, mamine manikérku, sestre matrac.

Hlavné ale je, aby sme si všetci pamätali túto vec, v konečnom dôsledku čokoľvek niekomu darujeme od srdca poteší. A je jedno či je to jeden kvietok, čokoláda, kľúčenka, alebo akákoľvek iná drobnosť. Nech dostaneme naozaj hocičo, všetko  nás zahreje pri srdci pokiaľ je to od milovanej osoby. Keďže na konci si nikto z nás  nebude pamatäť na veci ktoré  dostal, ale spomenieme si v prvom rade  na tých ľudí od ktorých sme to dostali a to nie kvôli hodnote darčeku, ale pre to že sme s nimi trávili náš čas a máme ich radi.